Etkinlik

Körfez Belediyesi’nden personeline eğitim

Kamuda etik

Körfez Belediyesi, personele yönelik ‘Kamuda Etik’ konuluğu eğitim düzenledi. Eğitimde konuşan Başkan Şener Söğüt, “Etik değerler, kurumsal motivasyonun ve üretkenliğinin en önemli ve en sağlam dayanağını oluşturur.

 

Karaosmanoğlu “Vatandaşa ‘bugün git yarın gel’ demek etik değil”

 

Körfez Belediyesi, personele yönelik ‘Kamuda Etik’ konuluğu eğitim düzenledi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu Üyesi İbrahim Karaosmanoğlu’nun da konuşmacı olarak katıldığı toplantıya, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Mesut Kavak, Başkan yardımcıları, kamu kurum müdürleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve belediye personeli katıldı.

EN SAĞLAM DAYANAK

Programın açılışında konuşan Başkan Şener Söğüt, “Kamu etiği” olarak da tanımlanabilecek bu durumun kendine özgü insani ve evrensel değerleri ve ilkeleri vardır. Adalet, şeffaflık, dürüstlük, tarafsızlık, güven, saygı, kurumsal misyona bağlılık, standartlara uyum ve hizmet bilinci; kamuda etik anlayışın vazgeçilmez ve olmazsa olmaz referanslarıdır. Ayrıca etik değerler, kurumsal motivasyonun ve üretkenliğinin en önemli ve en sağlam dayanağını oluşturur.

 

BİLİNCİ YAYGINLAŞTIRMALIYIZ

Kamu görevlileri ve kamu kurumları arasındaki etik bilincin arttırılmasına dönük çalışmaların koordinasyonu; bu bilincin yaygınlaştırılması ve kalıcı kılınmasındaki en önemli noktadır. Bizim de bünyemizde bir etik kurulu bulunmaktadır. Ayrıca belediyemizin internet sitesinde de “kamu etiği rehberi” başlığı altında gerekli bilgiler paylaşılmaktadır” dedi.

YARDIMCI OLMALIYIZ

Başkan Şener Söğüt’ün ardından Kamu Görevlileri Etik Kurulu Üyesi İbrahim Karaosmanoğlu da eğitim öncesinde bir selamlama konuşması yaptı. Gönül belediyeciliği vurgusu yapan Karaosmanoğlu, “Vatandaşın derdi ile dertlenmeli, derman olmalısınız. Etiken de onun derdini umursamanız ve yardımcı olmanız gerekir” ifadelerini kullandı.

KARAOSMANOĞLU, “DEVLET BEKLETMEZ”

Körfez Belediyesi’nin Başkan Söğüt’ün bu noktada önemli adımlar attığını belirten Karaosmanoğlu, “Kamu görevinin önceliği insana hizmet etmek, mutlu etmektir. Her şeyinden sorumluyuz. Eğer doğru bir talep varsa, yasalara aykırı değilse çözüm için çalışmalıyız. Bugün git yarın gel, demek etik ve ahlaki değil. Vatandaşın işi her zaman önceliğiniz olmalı. Devlet bekletmemeli” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu