Başarı

M.Sinan Dereli Ortaokulu, projelere doymuyor

Hedef, daima başarı

 

Bölgede hem sosyal hem de akademik başarısıyla bölgenin gözde okullarından olan M.Sinan Dereli Ortaokulu, projelerle başarıya doymuyor.  AB projesi kapsamında toplam 16 projeyle adından söz ettiren M.Sinan Dereli Ortaokulu’nun bu başarılarının arkasında Okul Müdürü İsa Dede, müdür yardımcıları ve öğretmenler bulunuyor.

AB projelerinin başarıyla kabul edildiğini söyleyen M.Sinan Dereli Ortaokulu Müdürü İsa Dede, “Projenin amacı öğrencilerin özgüvenini arttırarak doğru kararlar verebilmelerini sağlayacak bireylerin olmalarını sağlamak. 2.Projenin amacı içedönük ve akademik olarak başarılı olan öğrencilerin kendilerini kabul etme, sosyalleşmelerini sağlama, dil,bilişim,sanat, matematik gibi alanlarda beceri ve ilgilerini geliştirmelerini sağlamaktır” dedi.

My School Your School, OurPerfect European School adlı projenin olduğunu çok iyi niteliklere sahip eTwinning projeleri düzenleyen öğretmenlere verildiğini söyleyen İsa Dede, ” I Learned Coding, I Code My Future adlı proje ise,  projenin belirli bir ulusal standarta ve Avrupa standartına ulaştıyor. TEM Kariyer Keşfi adlı eTwinning Projemiz kapsamında öğrencilerimizi ülkemizin önde gelen bilim insanları ile buluşturduk.  Gamified English oyun temelli öğrenme, dersler için hem motivasyon hem de olumlu tutum sağlar. Öğrenme ortamını keyifli ve verimli hale getirir. Zichermann ve Cuning (2012)’ye göre, oyunlarda meydan okuma, başarı ve ödül döngüsü dofomin hormonunu üretir ve bu da insanları mutlu eder oyun yoluyla salgılanan bu hormon sayesinde öğrencilerimizi, eğlenerek İngilizce öğrenirken, mutlu ve keyifli hale getirmek istiyoruz. Üye Ülkeler: Portekiz, Polonya, Azerbaycan, İtalya, Romanya, Hırvatistan, Moldova ve Türkiye’dir. 12.  Proje Let’s be Penpals. Proje her ay verilen konuyla ilgili mektup ya da e-posta gönderilmesine dayanmaktadır. Gerçek bir yabancı mektup arkadaşına mektup yazarak, öğrencilerimiz İngilizce pratiği yapacak, okuma ve yazma becerilerini de geliştireceklerdir. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı 2020 yılı
Pandemi nedeniyle gerçekleştiremediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim fuarımızı coşkulu bir ortamda 22-23 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirdik.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı 2021 yılı 2020-2021 Çağrı Dönemi 9. Bilim Fuarları başvurularının değerlendirme sürecinin tamamlandığını da söyleyen Dede, ”
Mehmet Sinan Dereli Ortaokulu olarak ilimizden başvurusu kabul edilen 40 okuldan, ilçemizden ise 4 okuldan biri olarak önümüzdeki süreçte Bilim fuarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.
ISO 45001:2018 olduğunu da söyleyen Dede, “Uluslararası Standardizasyon Organizasyonu (ISO) tarafından,  Mart 2018 tarihinde yayınlanmış olan ISO 45001- İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi standardı TSE tarafından TS ISO 45001:2018 olarak Nisan 2018 tarihinde Türk Standardı olarak yayınlanmıştır. 16. Proje ise, OHSAS 18001 OHSAS 18001, BSI (British Standarts Institute) tarafından yayınlanmış “iş sağlığı ve güvenliği” standardıdır. Bu standardı ISO 9001 veya ISO 14001 gibi standartlardan ayıran önemli unsurlardan birisi; OHSAS 18001’in, ürün veya hizmetin güvenliğinden çok, iş sağlığı ve güvenliğine yönelik olmasıdır. OHSAS 18001; tehlike, tehlike tanımlama, risk ve risk azaltmaya yönelik bir standart olsa da; ISO 9001 ve ISO 14001 ile bir bütün oluştururlar” diyerek projeler hakkında bilgi verdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu