Etkinlik

KBFD’den müsilaj sergisi

İlimizin en etkin sivil toplum örgütlerinden Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Topluluğu Derneği ile İzmit Belediyesi’nin birlikte hazırlamış olduğu MÜSİLAJ Sergisi törenle açıldı.

İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya’nın da katılımıyla açılan
Sergide Kemal Kaya, Leyla İlham Kazdal ve Vildan Bulut Uz’un fotoğrafları yer alıyor. Sergi açılışında Müsilaj ile ilgili bir konuşma yapan Kemal Kaya, “Sera gazlarının çoğalması nedeniyle küresel ısınma oluşuyor. Bu da deniz suyunu 2.5 derece daha fazla ısınmasına neden oluyor. Deniz suyu sıcaklığının yükselmesi ve denizlerin durgunlaşması (dalga olmaması)  çevre kirliliğinin denizlere yansıması, denizlerdeki kirliliğin ve plastik atıklarının çoğalması, Marmara denizine kıyısı bulunan 7 il’de yaklaşık 20 milyondan fazla insanın yaşaması, belediyelerin insan ve evsel atıkları gerçek arıtma yapmadan, sadece katı elemeden geçirerek denize vermeleri, deterjan ve plastik torba kullanımın yaygın oluşu, Çanakkale civarındaki termik santrallerin deniz suyunu kullanıp bir miktarını buharlaştırarak havaya verdidiğini %85 kadarını da tekrar denize boca etmeleri sonucu deniz suyunun ısınması betonlaşma, denizdeki azot ve fosfor dengesinin bozularak çoğalması deniz salyasının oluşmasına neden oluyor” dedi.
KBFT Derneği’nin bugüne kadar yapmış olduğu sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekleyerek, çevre duyarlılığına bir kez daha dikkat çekmeye çalıştığını da vurgulayan Kaya, “Bundan sonraki dönemlerde bu tür projeler devam edecek. Sergide yer alan fotoğraflar, dernek yararına 290 TL den satışa sunuldu. iş insanlarını, otel ve motel yöneticilerini ve hastane sahiplerini beklemektedir” dedi.

Kokteyl ile gerçekleştirilen açılışta, fotoğraflara beğenilerini dile getiren sanatseverler KBFT’nin yaptığı çalışmalara övgüde bulunarak bir sonraki sergileri ve etkinlikleri büyük bir heyecanla beklediklerini dile getirdi.
Kaya, “KBFT Derneği olarak sergi açılışında bizleri yalnız bırakmayan İzmit Kaymakamımız Sayın Yusuf Ziya ÇELİKKAYA’ya, Kocaeli İyi Parti Başkan Yardımcısı Sayın Nihal KUPŞİ’ ye,CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Sayın Mediha SATICI’ya, Tokatlılar Dernek Başkanı Sayın Turan ŞAHİN’e, KÖGYARDER Başkanı Sayın Tugay POLAT’a Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetimine, Cihan Hastanesi eski doktorlarından Opr.Dr.Uğur Doğan ve Dahiliye Uzmanı Metin Öztürk’e ÇYDD (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği )Şube Başkanı Meral DÖNMEZ’e , Avukat Turgay ŞAHBENDEROĞLU, KASK (Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği) Yönetimine ve KASK eski başkanı Ümran ÖZDEMİR ve Şenay ARDA ile katılım gösteren tüm fotoğrafsever dostlara teşekkür ederiz” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu