Başarı

Gizli cennet Düzce

 

 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu  66. Başkanlar Konseyi, Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan ve yönetiminin muhteşem organizasyonuyla Düzce’de gerçekleştirildi.

 

Düzce depreminde Kocaeli’nden bölgede haber yapmak için gittiğim Düzce’ye bu kez Kocaeli Medya Mensupları Cemiyeti Başkanı olarak gittim ve hayran kaldım.  İtiraf etmek gerekirse, daha önce yol güzergahında adını gördüğüm Düzce’ye bu kadar hayran kalacağımı tahmin etmiyordum.

 

Mesleki sorunları tartışmak, radyo ve televizyonların sıkıntıları, yeni internet sitesi yasasının neler getireceği ve neler yapılması gerektiğinin masaya yatırıldığı 66. Başkanlar Konseyi, Düzce Belediyesi’nin katkıları ve Düzce Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. İlk olarak Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın misafirliğiyle ilçede tarihi Helenistik ve Roma tarihine kadar uzanan Ceneviz Kalesi,  Konuralp antik Kentinezce’nin Konuralp bölgesindeki Prusias ad Hypium Antik tiyatrosunu gezdik. Akçakoca’ya hayran kalmamak elde değil.

 

Daha sonra ise, TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan ve Başkanlar Konseyi üyelerini Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç karşıladı. Konferans salonundaki toplantıda üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi veren Rektör Yardımcısı İlhan Genç’i dinlerken yapılan projelere hayran kalmamak elde değil. Özellikle ihtisas üniversite olmaları nedeniyle tamamlayıcı tıp alanında üretim yaptıkları ürünlerle ilgili bilgiler alırken, akademik alanda bir çok ödül aldıkları ve Times Higher Education Dünya Üniversite sıralaması 2022 de Mühendislik kategorisinde Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında birinci olarak büyük ses getirmiş. Düzce Üniversitesinin yaptığı çalışmalarla şehrin gelişiminin daha yüksek seviyede olacağı kesin.

Hem turistlik hem de ekonomik yönden gelişmeye açık bir şehir olan Düzce gerçekten depremden sonra yeniden yapılanmasıyla İzmit’ten daha da güzel bir il olmuş.

 

Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan’ın 60 dönüm arazinin üzerinde yarattığı Sosyal Tesisler ise görülmeye değer. Yarattığı diyorum çünkü gerçekten büyük emeklerin verildiği tesis yeşilliğiyle doğasıyla hayran bırakıyor. Kendi yetiştirdikleri mısırı satarak elde ettikleri gelirle  bir çok mahalle ve köye çocuklar için çim saha yapılmış. Böyle idealist başkanlar her yere lazım. En önemlisi de güler yüzlülüğü ve içten tavırları nedeniyle teşekkür ettiğim Başkan Demircan’ın en büyük sermayem dediği ‘Güler Yüzlülüğü’ bir çok belediye başkanına örnek olmasını dilerim. Su Kaynakları yönünden oldukça zenin bir bölge olan Düzce’de Güzeldere Şelalesi ve Aydınpınar Şelalesi de görülmeye değer.

 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen gazetecilerin ağırlandığı, şeflerin yetiştiği Mutfak Sanatları Merkezi ise mükemmel. Şeflerin hazırladığı yöresel yemekleri mutlaka herkes tatmalı. Her seferinde transit geçilmemesi ve gezilip görülmesi gerektiğini vurgulayan Düzce’ye büyük katma değer katan Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye ise mükemmel ev sahipliğiyle kendine hayran bıraktığı için teşekkür ederim.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu