Yıldız Holding
Etkinlik

Anadolu Buluşması Yerel Medya Çalıştayı başladı

TGF Genel Başkanı Karaca, Yerel Medya Çalıştayı’nda konuştu: “Örgütler birlikte hareket etmelidir

CHP Genel merkez ve Marmaris Belediyesi’nce düzenlenen Anadolu Buluşması Yerel Medya Çalıştayı yaklaşık 300 gazeteci ve cemiyet başkanlarının katılıyla başladı.

Marmaris’te iki gün sürecek Yerel Medya Çalıştayı’na CHP Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Milletvekili Atilla Serter, TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve Türkiye’nin dört bir yanındaki cemiyet başkanlarının yanı sıra Kocaeli Medya Mensupları Cemiyeti Başkanı Bahar Kaymakçı Erdoğan da katıldı.KOMECE Başkanı Bahar Kaymakçı Erdoğan ve CHP'li Milletvekili Tuncay Özkan

TGF Genel Başkanı Karaca, Yerel Medya Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, Örgütlerin birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Marmaris Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Yerel Medya Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, “Anadolu basını yok oluyor Basın örgütleri birlikte hareket etmek.zorundadır.” dedi.
CHP’nin gazeteci Milletvekilleri Tuncay Özkan, Atilla Sertel ve Utku Çakırözer, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Basın meslek örgütlerinin başkanları ve Türkiye genelinden 250’nin üzerinde gazetecinin katıldığı çalıştayda konuşan TGF Genel Başkan Yılmaz Karaca, “Ben Anadolu’da 45 il dolaştım. Gördüğüm manzara şudur; Anadolu basını bitiyor, Anadolu basını yok oluyor. Bunu duyması gereken, bu sorunlara çözüm bulması gerek İletişim Daire Başkanlığı adeta yok. Çağrımızı yaptık, defalarca randevular istedik, sadece bize değil; hiçbir meslek örgütüne randevu dahi vermediler. Basın kartları verilmiyor, 1 yılda alması gerekenlere 2-3 yılda teslim ediliyor. sorunlarımızı dinleyen yok. Anadolu yanıyor” diye konuştu.

“RESMİ İLAN ALAN GAZETE SAYISI 1800’DEN 900’E DÜŞTÜ”

Son 6 yılda resmi ilan alan 1800 gazetenin 900’lere, 100 civarında uydu televizyonunun da 50’ye düştüğünü kaydeden Karaca, şöyle konuştu:
“Bir kısmı internete döndü, bir kısmı ekranlarını kararttı. Anadolu’da kurumlar çok büyük. Burada sendika başkanlarımız da var. Hepiniz biliyorsunuz, şu an söyleyeceğim sizlere hiçbiriniz şaşırmayacaksınız. Anadolu’da şu an asgari ücret alan gazete sayısı yüzde 50 yoktur. Bunu iddia ediyorum. Gazete sahibi çaresiz, televizyon sahibi çaresiz. Bir de internet furyası çıktı. Meslek dışında olup, 300-500 liraya alan satın alanlar, siyasetçiyi tehdit ediyor, Belediye Başkanı’nı tehdit ediyor. Bunun engellenmesi için TBMM’ye müracaat ettik. Teşekkür ederiz, CHP bu alanda soru önergeleri verdi. internet yasasının çıkartılmaması için büyük çaba sarf ediliyor. İnanılır gibi değil. Anadolu’dan bakıyoruz; İletişim Dairesi Başkanı Fahrettin Altun, Anadolu basınının yok olması için elinden gelen çabayı gösteriyor. Neden? Gazetelerin birer abonesi var, TV ve radyoların bayramlarda kamudan aldığı ilanlar vardı bunlar tasarruf tedbirleri ile yok edildi.

“ANADOLU BASININI BİTİRMEYE, KÜÇÜLTMEYE, KENDİ EMİRLERİ ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Bugün bir satırla belediyelerin ve kurumların kafasını karıştırarak Anadolu medyasına ilan vermesini engelliyorsun. Anadolu basınının en önemli gelir kaynağını kesiyorsun. Anadolu basınını bitirmeye, küçültmeye, kendi emirleri altına almaya çalışıyorlar. Bugün burada birçok konuyu gündeme getirip tartışacağız. Ben 3 ay içinde 45 ili gezerek birçok sorunu yüz yüze görüşerek tartıştım. Temenni ediyorum ki sorunlarımız bir an önce çözüme kavuşsun. Meslek örgütleri, kişisel hesapları bırakıp mutlaka ve mutlaka birlik beraberlik içinde olmalıdır. Hep birlikte illerimizde milletvekillerimizi de harekete geçirerek birlik beraberlik içerisinde bu sorunları çözmemiz lazım.”
2 gün sürecek çalıştayda, konuşmacılar; medyadaki sorunlara değindi, çözüm önerileri dile getirildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu