Başarı

Erdoğan’ın da Işık’ın düğününde olması gerekirdi

Erdoğan’ın da Işık’ın
düğününde olması gerekirdi

AKP Kocaeli örgütünde son dönemin en etkili isimlerinden biri kime sorulsa Fikri Işık denir.
AKP’nin kuruluşunda yer alan isimlerden biriydi Fikri Bey.
Kurucu il yönetiminde yer aldı.
Sonra hızla basamakları yükselerek, il başkanlığına oradan milletvekilliğine, bakanlıklara ve başbakan yardımcılığına kadar ilerledi.
Basamakları tırmandıkça Kocaeli’deki ağırlığı arttı. AKP’ye yerel siyasette yön veren isim haline geldi.
Fikri Işık, her siyasetçi gibi yükseldikçe kendine yeni hedefler belirlemeye başlamıştı. Bir ara kabinelerin vazgeçilmezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir numaralı adamı deniyordu.
Milli Savunma Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı gibi görevler bu tahminleri güçlendirir nitelikteydi. Fikri Işık’ın önü açıktı.
Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişte Fikri Işık’ın kabine dışında kalması bu nedenle herkesi şaşırttı. Çok iyi hatırlıyorum, o dönem Fikri Bey için Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak diyenler bile vardı.
Ne sükse olurdu, bir İzmitli olarak ne hava atardık ama değil mi!
Yeni sistemde bakanların daha çok iş dünyası ve akademisyenler arasından tercih edilmesi, siyasetten arınmış bir görüntü vermesi nedeniyle Fikri Işık’ın dışarıda kalmasını özel değil, genel bir tasarruf gibi yorumlayanlar oldu.
Ne isimler vardı ki, kabineye alınmamıştı; Fikri Işık’ın da dışarıda kalması normaldi diye düşünüldü.
Zaman geçti. AKP’de genel kongre süreci yaşandı. Kabineye alınmayan Fikri Işık’ın en azından Genel Başkan Yardımcılıklarından birini alması beklendi. Ama o da olmadı.
Milletvekilliğinin ilk döneminde Emine Zeybek, parti yönetimine girdi de, örgütün en kıdemli ismi Fikri Işık yine Erdoğan’ın masasında kendine yer bulamadı.
Bugün şehirde konuşulan söylentiler var.
Son gelişmelerin ardından Fikri Işık’ın, Erdoğan’ın gözünden düştüğü konuşuluyor. Üstü çizildi deniyor.
Bugün düz milletvekili olarak siyasi hayatına devam eden Fikri Işık’a uzun süredir önemli görev verilmemesini, Fikri Işık’ın iyice kabuğuna çekilmesini artık siyasi hayatının sonuna geldiği şeklinde yorumlayanlar oluyor.
Açıkçası, ben de aynı kanaatteyim.
Bununla ilgili bir tespit daha son günlerde kulağıma gelmeye başladı.
Gazetelerde görmüşsünüzdür. Fikri Bey geçen hafta Ankara’da kızını evlendirdi. Tebrik ediyorum.
Şehrimizden de düğüne adeta akın vardı. AKP içinden çok sayıda önemli isim düğüne gitti. Fikri Işık’ı bu özel gününde yalnız bırakmadı.
Buradan gidenler çoktu da, Ankara’dan, parti genel merkezinden kimler vardı acaba diye fotoğraflara baktım, yazılanları okudum; açıkçası çok şaşırdım.
Hele ki, şahitlerin en başına AKP’nin bugünkü en aykırı ismi, açıklamalarıyla hem partisini, hem de Genel Başkanları Recep Tayyip Erdoğan’ı çok zor durumda bırakan Bülent Arınç’ın yazıldığını görünce şaşkınlığım daha da arttı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bugünkü konjektürde kendisine en yakın isimlerin katılmadığı düğünde, Bülent Arınç baş köşedeydi!
Bu tablo pek çok kişiye göre sağlıklı değildi. Siyasette bu tür mesafeli durumlar genelde ayrılıklara gebedir diye yorumlanır. İster istemez aynı şeyleri Fikri Işık’ın durumu için de düşünmeye başladık, soğukluk ileride bir ayrılık getirir mi diye merak eder olduk.
Fikri Işık, özgül ağırlığı olan bir siyasetçi. Bu serin ortamı, dışlanmayı kabul edecek mi, zamanla göreceğiz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu